Welkom bij de kennisbank van Bureau Brand. In deze kennisbank kun je alle content vinden uit dé wekelijkse nieuwsbrief over het werven van en werken met stagiairs; 'Werf Slim'. Zoek gericht op onderwerpen of grasduin lekker rond. Wil je de content als eerste iedere maandag in jouw mailbox?📬 Abonneer dan even via de button. Wel zo makkelijk 👊🏻

Doe je goed Maarten, ik scan iedere week je nieuwsbrief even.

Mathijs (Careerwise)

Absoluut een aanrader om deze nieuwsbrief te ontvangen!

Thomas de Ridder

'Waar haal je al deze informatie toch vandaan?'

Marc, onderzoeker

Maarten's nieuwsbrief is een van de weinige die ik vrijwel wekelijks open. Aanrader!

Peter

‘Bedankt weer voor een geweldige nieuwsbrief!’

Adviseur praktijkleren.

‘Maartens nieuwsbrief is iedere maandagochtend weer een feest om te lezen’

Marijke, HR-adviseur.

Onderwerpen

 • Verzuimdossier anno 1250BCVerzuimdossier anno 1250BCtwitter.com

  Een kijkje in de verre oudheid; een tablet met opsommingen waarom ene afwezig is op vermoedelijk zijn werk. Opvallend is dat de redenen eigenlijk vandaag de dag nog steeds gelden: Familie, ziekte, een kater 🙀Gedateerd: 1250 voor Christus.

 • Wat werk betekenis geeft en waarom het economen een bal zou moeten schelen.Wat werk betekenis geeft en waarom het economen een bal zou moeten schelen.www.bureau-brand.nl

  Als je een stagiair echt 'aan' wil zetten dan helpt geld of een mooie werkplek maar een beetje. Veel belangrijker zijn de elementen 'eigenaarschap', 'betekenis' en 'verbinding'. Dit onderzoek bevestigd het. Let er daarom op dat je een stagiair motiveert met meer dan alleen een leuke vergoeding. Ik ga er vanuit dat je dat al deed. Dit soort onderzoek bevestigd dat je goed bezig bent.

 • Candidate MotivationCandidate Motivationsofiabroberger.se

  Bij de keuze voor jouw bedrijf om te komen stagelopen speelt motivatie ook een rol. Wat ik vaak merk is dat mensen op zoek zijn naar de reden waarom mensen solliciteren. En wat dit stuk terecht opmerkt: Er is niet 1 reden waarom.

 • Zo wil Zuid Agency Group stagiairs meer uitdagenZo wil Zuid Agency Group stagiairs meer uitdagenwww.adformatie.nl

  Een leuk voorbeeld van een bedrijf dat slim met stagiairs omgaat. Leuke take away: De groepsgewijze aanpak, de nazorg ('we houden je in de gaten') en het certificaat. Het stageprogramma heet Backstage en focust zich op vijf creatieve talenten. Ook hier kun je even kijken of je om de betaalmuur heen kunt. Geen advies natuurlijk. Dank Hans Saris voor het delen.

 • Een update op onze kennisbank.Een update op onze kennisbank.bieb.bureau-brand.nl

  Leuk nieuwtje over onze kennisbank (noemen de 'de bieb'). We hebben nu ook de mogelijkheid om gericht te adverteren op deze pagina. De vrienden van stichting ELBHO zijn de eersten. Als je een aanbod of dienst hebt voor professionals die zich bezighouden met het werven van of begeleiden van studenten en ander jong talent dan is dit wellicht ook interessant voor jou.